Misselijkheid

Misselijkheid. Als je het zelf weleens of vaker ervaart, weet je hoe het is. Je kunt je er beroerd en zwak door voelen. Zeker als dat ook gepaard gaat met maagpijn en/of maagzuur, zo’n zeurderig en brandend gevoel. En zelfs als het relatief meevalt, kan het je behoorlijk in beslag nemen. Soms zelfs zo, dat je met weinig anders bezig kunt zijn. Veel mensen vinden de gevolgen van misselijkheid, overgeven, ook erg naar. Dit maakt dat je er nog meer mee bezig bent en je er druk om maakt. De gevoelens worden hiermee alleen maar versterkt. Kortom, heb je last van misselijkheid dan wil je er snel van af. Begrijpelijk dat je je klachten wilt aanpakken.

Wat is misselijkheid?

Ineens komt het opzetten: misselijkheid. Een onbestendig gevoel in de maagstreek dat doortrekt naar je keel. Je kunt niet meer aan eten denken en je hebt het gevoel dat je moet overgeven. Misselijkheid is in de meeste gevallen de voorbode van braken.

Wat veroorzaakt misselijkheid?

Misselijkheid heeft vaak geen aanwijsbare oorzaak. Het gevoel kan komen door vieze geuren of het zien van bepaalde dingen, reizen, zwangerschap, migraine of door stress of angst. Maar ook te veel eten of overmatig alcohol gebruik kunnen de oorzaak van je misselijkheid zijn. Misselijkheid komt vaak voor in combinatie met braken en hoofd- of buikpijn. Zo gaat migraine in veel gevallen gepaard met misselijkheid. Het is lastig om van je misselijkheid af te komen. Probeer daarom misselijkheid te voorkomen! 

Misselijkheid door zwangerschap

Voor verlichting van je misselijkheid is Iberogast een effectieve manier. Echter zijn er meerdere opties die afhankelijk zijn van de specieke oorzaak van je misselijkheid. Mocht je zwanger zijn dan is Iberogast niet het juiste remedie. Het geneesmiddel is nog niet voldoende onderzocht bij zwangerschap. Vaak is misselijkheid bij zwangerschap verbonden aan maagzuur. In dat geval kan een maagzuurremmer als Rennie bijvoorbeeld uitkomst bieden. Meer weten over zwangerschap en maagzuur? Lees dan hier verder!

Hoe kan Iberogast helpen bij misselijkheid?

Maak je om te beginnen niet druk als je misselijk bent. Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is beter om te accepteren dat je nou eenmaal niet lekker bent dan je druk te maken. De misselijkheid of het gevoel van misselijkheid kan daardoor juist toenemen, want spanning en stress zijn ook oorzaken van misselijkheid. Accepteer je misselijkheid en zoek een oplossing.

Voor effectieve verlichting van je misselijkheid kun je met een gerust hart Iberogast proberen. Iberogast bevat 9 geneeskrachtige kruiden, en verlicht effectief misselijkheid. Het is overigens een geneesmiddel waaraan wetenschappelijk bewijs ten grondslag ligt. Meer weten over Iberogast? Lees hier verder!

Voor effectieve verlichting van misselijkheid kun je met een gerust gevoel Iberogast gebruiken. Iberogast bevat 9 geneeskrachtige kruiden, die natuurlijk en effectief misselijkheid verlichten. Het geneesmiddel kent weinig bijwerkingen, bij gebruik volgens de bijsluiter.

LEES VERDER

Tips om misselijkheid te voorkomen

  • Eet langzaam en kauw goed.
  • Neem genoeg de tijd voor maaltijden, haast je niet.
  • Drink langzaam een glas lauwe cola zonder prik.
  • Eet kleine porties licht verteerbaar eten.

Houdt je misselijkheid aan of verergeren de klachten, raadpleeg dan je (huis)arts.
Let op: soms ontstaat misselijkheid na het innemen van een medicijn. Bekijk de bijsluiter op bijwerkingen en raadpleeg je (huis)arts.

BEKIJK MEER TIPS WAT TE DOEN BIJ MISSELIJKHEID