Maagzuur en Iberogast 

Wat is maagzuur?

Brandend maagzuur is het gevolg van maagzuur dat in de slokdarm terecht komt. Dit gebeurt als de sluitspier (sfincter) aan de bovenkant van de maag niet goed afsluit. Omdat de slokdarmwand geen beschermlaag heeft tegen het maagzuur raakt deze geïrriteerd. Dit geeft een branderig gevoel.

Wat veroorzaakt brandend maagzuur?

Bepaald eten kan de oorzaak zijn van brandend maagzuur. Denk hierbij aan scherp gekruid voedsel, koolzuurhoudende dranken, sinaasappelsap, alcohol en chocolade. Andere oorzaken van brandend maagzuur zijn: roken, het dragen van strakke kleding, het gebruik van geneesmiddelen, stress, grote hoeveelheden eten of eten vlak voor bedtijd. Brandend maagzuur kan ook door overgewicht ontstaan. De buik neemt dan zoveel plek in, dat de maag omhoog geduwd wordt. Hierdoor komt maagzuur in de slokdarm terecht.

Hoe kan Iberogast helpen bij brandend maagzuur?

Voor effectieve verlichting van brandend maagzuur kun je met een gerust gevoel Iberogast gebruiken. Iberogast bevat 9 geneeskrachtige kruiden, die natuurlijk en effectief brandend maagzuur verlichten. Het geneesmiddel kent weinig bijwerkingen, bij gebruik volgens de bijsluiter.

LEES VERDER

Tips bij brandend maagzuur

  • Vermijd grote, zware of te vette maaltijden
  • Wees zuinig met koffie, alcohol en frisdrank met prik
  • Liever geen knoflook, peulvruchten, uien, koolsoorten en pittige gekruid eten
  • Rook je? Stop met roken!
  • ’s Nachts last? Leg een kussen onder je hoofd en eet uiterlijk 3 uur voordat je gaat slapen

Blijf je last houden van brandend maagzuur of verergeren de klachten, raadpleeg dan een (huis)arts.

Meer tips nodig? Lees hier meer tips!

RENNIE NR. 1 BIJ MAAGZUUR