De geschiedenis van Iberogast®

Iberogast

De geschiedenis van Iberogast


Geschiedenis van Iberogast

Het Duitse familiebedrijf Steigerwald onderzocht en ontwikkelde eind 1950 de combinatie van planten voor Iberogast. Begin 1960 werd de formule geboren, en Iberogast ging in productie. Het produceren werd met de hand gedaan: van de winning van het mengsel, tot het bottelen en verpakken ervan.

Meer dan 55 jaar succesvol!

Iberogast 1960

1960

De geboorte van Iberogast
In de jaren ’60 werd Iberogast eerst op de Duitse markt uitsluitend in apotheken verkocht. Later werd de productie geprofessionaliseerd en werd het product bij artsen geïntroduceerd.

Iberogast 1970

1970

Productie uitbreiden
In de jaren ’70 werkte Iberogast hard aan de effectiviteit van het productieproces om de productie te vergroten. Zo konden nog meer mensen baat hebben bij de behandeling met Iberogast. Verder werkte Iberogast hard aan de bekendheid van het product onder doktoren.

Iberogast 1980

1980

Voor verschillende maag- darmklachten
In 1986 werd een essentieel kenmerk van Iberogast ontdekt: de verschillende effecten van Iberogast op het maag- en darmstelsel. Dit maakt Iberogast geschikt voor het gebruik bij verschillende maag- en darmklachten.

Iberogast 1960

1990

Combinatiegeneesmiddel
Vanaf het midden van de jaren ’90 werden de werking van Iberogast verschillende klachten uitgebreid onderzocht. Sinds 2001 is ook het effect van Iberogast bij maagzuur bekend. Dit houdt in dat Iberogast werkt bij de vermindering van klachten bij maagzuur. 

Iberogast 2010

2010

Van sterk naar sterker
Iberogast bestaat 50 jaar! Sinds augustus 2010 is het ook in Nederland als geregistreerd geneesmiddel verkrijgbaar bij apotheken en drogisterijen. Er is geen recept van je huisarts voor nodig. Iberogast kan vanaf een leeftijd van 12 jaar gebruikt worden. Het kruidengeneesmiddel wordt inmiddels op 4 continenten verkocht. In Duitsland is Iberogast het meest verkochte en geliefde product bij maag- en darmklachten.

Iberogast 2013

2013

Bayer verkrijgt Steigerwald
In 2013 koopt Bayer het bedrijf dat Iberogast ontwikkelde: Steigerwald. Iberogast wordt een onderdeel van Bayer's zelfzorgproducten. Iberogast geniet vanaf dan van de wereldwijde expertise in pharmaceuticals. Bovendien wordt Iberogast geproduceerd aan de hand van de hoge kwaliteitsstandaarden die Bayer hanteert voor alle producten.