FAQ

Wij hebben de meest gestelde vragen over Iberogast voor je op een rijtje gezet. Bij twijfel raden we aan om je (huis)arts te raadplegen. Iberogast, geneeskracht uit de natuur.

  Vloeibare bereidingen, zoals bij het kruidengeneesmiddel Iberogast, hebben een aantal voordelen.

  1. De maag kan het kruidengeneesmiddel snel opnemen, waardoor het snel kan werken.
  2. Een vloeistof is gemakkelijk en precies te doseren.
  3. Het is gemakkelijk in te nemen, ook voor mensen met slikproblemen.

  Ja. Ook bij migraine kan Iberogast de misselijkheid verlichten.

  De smaak van Iberogast komt van de 9 verschillende geneeskrachtige kruiden: Bittere Scheefbloem, Grote Engelwortel, Kamillebloem, Karwijvrucht, Mariadistelvrucht, Citroenmelisseblad, Pepermuntblad, Stinkende gouwekruid en zouthoutwortel. Je proeft sommige kruiden, zoals kamille, heel duidelijk. De meeste mensen herkennen ook een bittere smaak. Verschillende planten bevatten een bittere stof die de spijsvertering ondersteunt.

  Wie de licht bittere smaak van Iberogast niet lekker vind, kan Iberogast ook met gezoete thee of sap innemen.

  Ja. De licht, bittere smaak van Iberogast kan je verbergen door Iberogast te verdunnen in een andere vloeistof. Iberogast mag verdund worden met warm of koud water, of sap, maar de temperatuur van zulke vloeistoffen mag niet hoger zijn dan 25°C. Grapefruitsap en alcoholische dranken zijn niet geschikt om Iberogast te verdunnen.

  Nee. Een startdosering is niet nodig. De aanbevolen dosering is 20 druppels, 3x per dag voor maag- en darmkrampen, misselijkheid, een vol gevoel, maagpijn en/of maagzuur. Deze dosering van Iberogast is voldoende voor een natuurlijke en effectieve verlichting van de symptomen.

  De snelheid van werking van Iberogast verschilt van persoon tot persoon. Het kan zijn dat je snel van je klachten af bent. Wanneer je geen klachten meer ervaart, kun je stoppen met Iberogast. Als je klachten toch aanhouden, kun je Iberogast met een gerust gevoel een langere periode gebruiken om je maag en darmen terug in balans te brengen. Raadpleeg een arts als de symptomen na 2 weken niet geheel zijn verdwenen, of verergeren.

  Omdat er nog niet genoeg informatie bekend is over de gevolgen van het gebruik van Iberogast tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding, wordt dit zonder medisch advies niet aanbevolen.

  Een goed gesloten flesje Iberogast is 24 maanden houdbaar. Na opening van een flesje Iberogast is deze 8 weken houdbaar. Bewaren beneden de 25°C. Na afloop van de houdbaarheidsdatum kan de werking van Iberogast verminderd zijn. Dit verschilt niet tussen de verpakkingsgroottes.

  De hoeveelheid alcohol van Iberogast (31% volume) lijkt op het eerste gezicht hoog, maar een enkele dosering van 20 druppels bevat maar 0.24gram alcohol. Dit komt overeen met 7,5ml bier of 3.1ml wijn.