Heb je last van darmkrampen? Oorzaken en tips | Iberogast

Iberogast

Darmkrampen? Iberogast verlicht natuurlijk en effectief


Vrouw met darmkrampen

Wat zijn darmkrampen?

Ineens voel je een stekende pijn onder je navel. Soms kan het zo’n pijn doen dat je niet meer rechtop kunt zitten of lopen. Naar de wc gaan lijkt de oplossing, maar ook daarna blijft de kramp vaak aanhouden.

Wat veroorzaakt darmkrampen?

Er zijn verschillende oorzaken voor darmkrampen. 2 belangrijke oorzaken zijn voedsel en stress. Maar er zijn ook minder makkelijk aan te wijzen oorzaken die het functioneren van je darmen veroorzaken. Op dat moment zou je kunnen spreken van het Prikkelbare Darm Syndroom, oftewel PDS.

Dikke en dunne darm

Je darmen bestaan uit je dikke darm en je dunne darm. Je dunne darm haalt het oplosbare voedsel uit je eten zoals enkelvoudige koolhydraten. Je dikke darm zorgt ervoor dat het vocht geabsorbeerd wordt en de voedingsvezels verteerd en afgevoerd worden.

Met peristaltische bewegingen (het afwisselend samentrekken en ontspannen van je darmspieren) zorgen je darmspieren dat het voedsel steeds een stukje wordt voortgestuwd. Het kan zijn dat je darmspieren niet goed functioneren en het voedsel niet naar behoren door je darmen beweegt. Op dat moment ervaar je darmkrampen.

Iberogast kruidengeneesmiddel

Hoe kan Iberogast helpen bij darmkrampen?

Voor effectieve verlichting van darmkrampen kun je met een gerust hart Iberogast gebruiken. Iberogast bevat 9 geneeskrachtige kruiden, die natuurlijk en effectief darmkrampen verlichten. Het geneesmiddel kent weinig bijwerkingen, bij gebruik volgens de bijsluiter.

Tips tegen darmkrampen

Als je last hebt van darmkrampen, kun je het beste de volgende zaken vermijden:

  • Vet voedsel, zoals fast food en gefrituurd voedsel en mayonaise.
  • Pittig gekruid eten, zoals Aziatisch.
  • Alcohol.
  • Uien en rauwe groenten.
  • Sterke koffie.

Let op: sommige darmkrampen ontstaan na het innemen van een medicijn. Bekijk de bijsluiter op bijwerkingen en raadpleeg je (huis)arts. Houden de darmkrampen aan of verergeren de klachten, raadpleeg dan een huisarts.