Maagklachten en darmklachten effectief verlichten - Iberogast

Iberogast

Maag- en darmklachten


Vrouw met maag- en darmklachten

Maagklachten en darmklachten kunnen een vervelende invloed hebben op je dag. Daarom is het fijn dat je deze natuurlijk en effectief kunt verlichten.

Je spijsvertering

Wist je dat je maag in 70 jaar ongeveer 50.000 liter vloeistof en 30.000 kilogram voedsel verwerkt? Het maag- darmstelsel zorgt voor onze spijsvertering. Het verwerkt ons eten en drinken en onttrekt hieraan de noodzakelijke voedingsstoffen. Zo blijven we fit en gezond.

Je spijsvertering is een complex proces waarbij klieren, spieren en zenuwen nauw samenwerken. Helaas gaat in dat proces soms wat mis waardoor maag- en darmklachten kunnen ontstaan.

Oorzaken maag- darmklachten

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het functioneren van je maag- en darmstelsel, bijvoorbeeld:

  • Erfelijkheid
  • Stress
  • Te vet eten
  • Te veel eten
  • Te pittig eten
  • Het drinken van alcohol
  • Het drinken van cafeïne-houdende dranken
  • Gehaast of onregelmatig eten
  • Medicatie zoals antibiotica

Deze factoren kunnen maag- en darmklachten tot gevolg hebben. Naast de invloed van bovengenoemde factoren verschilt ook de intensiteit van de klacht per persoon.

Iberogast helpt

Iberogast normaliseert de maag-darmpassage, waardoor maag- en darmklachten natuurlijk en effectief worden verlicht. Het helpt bij verkramping of overactiviteit, of juist verslapping en inactiviteit. Het kruidengeneesmiddel kent weinig bijwerkingen bij gebruik volgens bijsluiter.

Verkramping of overactiviteit

Verkramping of overactiviteit van de spieren in de maag kan ertoe leiden dat voedsel de maag moeilijk binnenkomt of er onvoldoende ruimte is voor het voedsel. Hierdoor wordt het voedsel onvoldoende gemengd met spijsverteringssappen, wat de vertering en het transport naar de darmen bemoeilijkt.

Inactief of verslapt

Als de spieren in je maag juist te ontspannen of verslapt zijn, wordt het voedsel niet goed verder gebracht naar de darmen. Het voedsel blijft lang in de maag waardoor er een drukkend gevoel ontstaat. Bovenin de maag sluit een verslapte sluitspier (sfincter) de maag niet goed af waardoor de voedselbrij en het maagzuur terug kunnen vloeien de slokdarm in, dit heet brandend maagzuur.

Welke maag- en darmklachten heb jij en hoe kan Iberogast helpen?

Vrouw met maagkrampen

Maagkrampen

Wat gebeurt er in je lichaam?

Maagkrampen ontstaan in de maagstreek (boven de navel) en worden veroorzaakt doordat de maag samentrekt en daarna weer ontspant.  Verkeerde voeding of te snel eten kan ervoor zorgen dat je maag samentrekt; een logisch verschijnsel omdat je maag de inhoud het liefst zo snel mogelijk weer kwijtraakt. Klachten zoals misselijkheid, een opgeblazen gevoel, maagpijn en maagzuur komen vaak voor in combinatie met maagkrampen. Maagkrampen zijn in veel gevallen tijdelijk van aard. Zijn je klachten langdurig van aard, raadpleeg dan een arts.

Hoe kan Iberogast helpen?

Door de combinatie van 9 verschillende kruiden heeft Iberogast een regulerende werking op je gehele maag- darmpassage voor een gezonde spijsvertering. Hierdoor verlicht de scherpe, stekende pijn die maagkrampen kunnen veroorzaken. Iberogast verlicht effectief maagkrampen, maar ook misselijkheid, vol/opgeblazen gevoel, darmkrampen, maagpijn en maagzuur. Iberogast kent, bij gebruik volgens de bijsluiter, weinig bijwerkingen.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Geneesmiddel Iberogast is zonder recept verkrijgbaar bij drogisterij, apotheek en online.

Lees meer over maagkrampen

Man met darmkrampen

Darmkrampen

Wat gebeurt er in je lichaam?

Darmkrampen ontstaan doordat de darmwand van je dikke of dunne darm samentrekt (spasme). Dit kan een hele vervelende, scherpe pijn veroorzaken die vaak in een golfbeweging komt en weer gaat. Vaak worden darmkrampen veroorzaakt door voedsel dat moeilijk een weg vindt door het spijsverteringskanaal. Bijvoorbeeld rauwe groente (moeilijk verteerbaar),  of doordat je simpelweg te snel eet of slecht kauwt.

Hoe kan Iberogast helpen?

Voor effectieve verlichting van darmkrampen kun je met een gerust gevoel Iberogast gebruiken. Iberogast heeft een regulerende werking op de maag- darmpassage, het ontspant de spieren in je darmwand waardoor deze minder hard samentrekken. Hierdoor verlicht de intense, stekende pijn die darmkrampen kunnen veroorzaken. Iberogast bevat 9 geneeskrachtige kruiden, die natuurlijk en effectief darmkrampen verlichten. Het geneesmiddel kent weinig bijwerkingen, bij gebruik volgens de bijsluiter.

Geneesmiddel Iberogast is zonder recept verkrijgbaar bij drogisterij, apotheek en online.

Lees meer over darmkrampen

Vrouw met maagpijn

Maagpijn

Wat gebeurt er in je lichaam?

Maagpijn voel je in het gebied net onder je borstbeen (bovenbuik). Maagpijn kan zeer onprettig zijn en verschillende vormen aannemen. Bijvoorbeeld een stekende pijn rond je navel, of een zeurende pijn net onder je borstbeen. Oorzaken van maagpijn zijn vaak verstoringen in het spijsverteringskanaal onder andere door vet/kruidig eten, medicijngebruik, stress of voedselvergiftiging.

Hoe kan Iberogast helpen?

Je maag neemt Iberogast snel op en dit heeft een normaliserend effect op de maag- darmpassage waardoor het maagpijn effectief verlicht. Het ontspant de gespannen spieren van de maag. Door de combinatie aan 9 verschillende kruiden heeft Iberogast een regulerende werking op je gehele maag- darmpassage voor een gezonde spijsvertering. Zo verlicht Iberogast niet alleen effectief maagpijn, maar ook misselijkheid, vol/opgeblazen gevoel, darmkrampen en maagzuur. Het geneesmiddel kent weinig bijwerkingen, bij gebruik volgens de bijsluiter.

Geneesmiddel Iberogast is zonder recept verkrijgbaar bij drogisterij, apotheek en online.

Lees meer over maagpijn

Man met vol gevoel

Vol gevoel

Wat gebeurt er in je lichaam?

Een ‘vol gevoel’ of een ‘opgeblazen gevoel’ ontstaat doordat teveel gassen in het maag-darmkanaal geen natuurlijke uitweg kunnen vinden. Deze hopen zich op in je buik, met name na het eten, en kunnen een vervelende druk op je maag- en buikstreek geven.  Soms werken de spieren in je maag te langzaam of zijn ze niet sterk genoeg om het voedsel op een normaal tempo te verteren. We noemen dat ook wel een luie maag.

Bovendien rekt de maag niet voldoende mee waardoor een vol en opgeblazen gevoel ontstaat. Soms helpt het om te boeren, maar als dat niet lukt gaan de gassen met de voedselbrij mee de darmen in. Er ontstaat een onaangename druk of volheid en een pijnlijk opgeblazen gevoel in je maag en darmen.

Hoe kan Iberogast helpen?

Voor effectieve verlichting van een ’vol’ of ‘opgeblazen gevoel’ kun je met een gerust gevoel Iberogast gebruiken. Iberogast heeft een regulerende werking op de maag- darmpassage zodat de overgang van voedsel van je maag naar de darmen gestimuleerd wordt. Hierdoor verlicht Iberogast het volle of opgeblazen gevoel en vermindert het de druk op je spijsverteringskanaal in je maag en je buik. Iberogast bevat 9 geneeskrachtige kruiden, die op natuurlijk en effectief een vol gevoel verlichten. Het geneesmiddel kent weinig bijwerkingen, bij gebruik volgens de bijsluiter.

Geneesmiddel Iberogast is zonder recept verkrijgbaar bij drogisterij, apotheek en online.

Lees meer over een vol gevoel

Misselijke vrouw

Misselijkheid

Wat gebeurt er in je lichaam?

Ineens komt het opzetten: misselijkheid. Misselijkheid heeft vaak geen aanwijsbare oorzaak. Het kan bijvoorbeeld ontstaan door te veel eten of overmatig alcoholgebruik. Maar het gevoel kan ook komen door vieze luchtjes, reizen, zwangerschap of door stress of angst. Heb je direct na de maaltijd last, dan is de kans groot dat er sprake is van een stoornis in het maag- darmstelsel.

Hoe kan Iberogast helpen?

Iberogast reguleert de werking van de maag- darmpassage, waardoor het misselijke gevoel wordt verlicht.

Je kunt Iberogast met een gerust gevoel gebruiken. Iberogast bevat 9 geneeskrachtige kruiden, die op natuurlijk en effectieve wijze misselijkheid, maar ook andere maag- en darmklachten verlichten. Het geneesmiddel kent weinig bijwerkingen, bij gebruik volgens de bijsluiter. Let op: gebruik Iberogast niet tijdens je zwangerschap zonder advies van een arts.

Het geneesmiddel Iberogast is zonder recept verkrijgbaar bij drogisterij, apotheek en online.

Lees meer over misselijkheid

Vrouw met dyspepsie

Dyspepsie

Wat gebeurt er in je lichaam?

Je kunt onderscheid maken tussen organische en functionele dyspepsie. Bij organische dyspepsie is er aanwijsbaar iets mis met een van de organen in je spijsvertering. In dat geval kom je vaak onder behandeling van een arts. Bij functionele dyspepsie is dat niet het geval. Er is niets aanwijsbaar mis met je organen, maar ze functioneren niet naar behoren, waardoor je vaak meerdere maag- en darmklachten hebt.

Hoe kan Iberogast helpen?

Iberogast wordt snel door je maag en darmen opgenomen. Iberogast reguleert de werking van de maag- darmpassage en verlicht de verkramping van maag en/of darmen, een vol gevoel en maagzuur dat omhoog komt. Zo verlicht het klachten in het gehele spijsverteringskanaal, die bij dyspepsie horen.

Iberogast bevat 9 geneeskrachtige kruiden, die op natuurlijk en effectieve wijze verkramping van maag en/of darmen, een vol gevoel en maagzuur dat omhoog komt, maar ook andere maag- en darmklachten verlichten. Het geneesmiddel kent weinig bijwerkingen, bij gebruik volgens de bijsluiter. Je kunt Iberogast met een gerust gevoel gebruiken.

Geneesmiddel Iberogast is zonder recept verkrijgbaar bij drogisterij, apotheek en online.

Lees meer over dyspepsie

Man met maagzuur

Maagzuur

Wat gebeurt er in je lichaam?

Brandend maagzuur is het gevolg van maagzuur dat in de slokdarm terecht komt. Dit gebeurt als de sluitspier (sfincter) aan de bovenkant van de maag niet goed afsluit. Omdat de slokdarmwand geen beschermlaag heeft tegen het maagzuur raakt deze geïrriteerd. Dit geeft een branderig gevoel. Bepaald eten kan de oorzaak zijn van brandend maagzuur. Denk hierbij aan scherp gekruid voedsel, koolzuurhoudende dranken, sinaasappelsap, alcohol en chocolade. Andere oorzaken van brandend maagzuur zijn: roken, het dragen van strakke kleding, het gebruik van geneesmiddelen, stress en overgewicht.

Hoe kan Iberogast helpen?

Iberogast heeft een regulerende werking op de maag- darmpassage. Voor effectieve verlichting van maagzuur kun je met een gerust gevoel Iberogast gebruiken. Iberogast bevat 9 geneeskrachtige kruiden, die natuurlijk en effectief brandend maagzuur verlichten. Het geneesmiddel kent weinig bijwerkingen, bij gebruik volgens de bijsluiter.

Geneesmiddel Iberogast is zonder recept verkrijgbaar bij drogisterij, apotheek en online.

Lees meer over maagzuur