Iberogast

Last van misselijkheid?


Misselijke vrouw

Last van misselijkheid?

Misselijkheid. Als je het zelf weleens of vaker ervaart, weet je hoe het is. Je kunt je er beroerd en zwak door voelen. Zeker als dat ook gepaard gaat met maagpijn en/of maagzuur, zo’n zeurderig en brandend gevoel. En zelfs als het relatief meevalt, kan het je behoorlijk in beslag nemen. Soms zelfs zo, dat je met weinig anders bezig kunt zijn. Veel mensen vinden de gevolgen van misselijkheid, overgeven, ook erg naar. Dit maakt dat je er nog meer mee bezig bent en je er druk om maakt. De gevoelens worden hiermee alleen maar versterkt. Kortom, heb je last van misselijkheid dan wil je er snel van af. Begrijpelijk dat je je klachten wilt aanpakken.

Misselijke vrouw

Oorzaak van misselijkheid

Misselijkheid is een overheersend en ontregelend gevoel. Vaak krijg je het vóór je moet overgeven. Misselijkheid wordt dan ook in hetzelfde gebied in je hersens aangestuurd als braken. Maar je kunt ook een lichte misselijkheid hebben, zonder de drang om over te geven.

Je kunt misselijk worden door overeten of verkeerd eten, (teveel) alcohol, angst of stress. Ben je zwanger? Ook dan kun je snel misselijk worden, zeker in de eerste maanden. En je kunt er ook last van krijgen op de boot, in het vliegtuig of in de auto (wagenziekte). Veel mensen worden ook misselijk van bepaalde geuren of als ze iets naars of vies zien.

Je zult dat zelf vast herkennen, maar misselijkheid komt vaak voor in combinatie met braken en met hoofd- of maagpijn. Heb je bijvoorbeeld last van migraine, dan kan daar in veel gevallen misselijkheid bij komen kijken. Ook andere ziektes en behandelingen kunnen misselijkheid veroorzaken.

Wat te doen bij misselijkheid?

Er zijn zeer diverse oorzaken voor misselijkheid te benoemen. Op zichzelf is misselijkheid misschien niet ernstig, maar het is wel een bijzonder vervelend gevoel. Het kan je dag op die manier behoorlijk verpesten. Niet zo vreemd dus, dat je er graag van af wil zijn. Maar wat valt er te doen bij misselijkheid?

Veelal is misselijkheid terug te brengen tot ons eetpatroon of zelfs levensgewoontes. Het is dan zaak om op de lange termijn anders te gaan leven. Door dit aan te passen, kan misselijkheid op de lange termijn ook daadwerkelijk worden tegen gegaan. Maar wat doe je op de korte termijn om jouw misselijkheid snel te verlichten?

Maak je om te beginnen niet druk als je misselijk bent. Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is beter om te accepteren dat je nou eenmaal niet lekker bent dan je druk te maken. De misselijkheid of het gevoel van misselijkheid kan daardoor juist toenemen, want spanning en stress zijn ook oorzaken van misselijkheid. Accepteer je misselijkheid en zoek een oplossing.

Voor effectieve verlichting van je misselijkheid kun je met een gerust hart Iberogast proberen. Iberogast bevat 9 geneeskrachtige kruiden, en verlicht effectief misselijkheid. Het is overigens een geneesmiddel waaraan wetenschappelijk bewijs ten grondslag ligt. Meer weten over Iberogast?

Misselijkheid en zwangerschap

Voor verlichting van je misselijkheid is Iberogast een effectieve manier. Echter zijn er meerdere opties die afhankelijk zijn van de specieke oorzaak van je misselijkheid. Mocht je zwanger zijn dan is Iberogast niet het juiste remedie. Het geneesmiddel is nog niet voldoende onderzocht bij zwangerschap. Vaak is misselijkheid bij zwangerschap verbonden aan maagzuur. In dat geval kan een maagzuurremmer als Rennie bijvoorbeeld uitkomst bieden. Meer weten over zwangerschap en maagzuur?