Last van maagpijn?

Last van maagpijn? | Iberogast

Wat is maagpijn?

Wat is maagpijn eigenlijk en wanneer heb je daadwerkelijk last van maagpijn en niet iets anders. Pijn in je maagstreek, aan de linkerkant van je lichaam, net onder je ribben. Het kan zomaar opkomen, vaak na het eten. Fel, scherp en pijnlijk. Heb je te maken met deze symptomen dan heb je last van maagpijn.
Ook al weet je dat het meestal niet zo lang aanhoudt, helpt dat niet op het moment dat je er last van hebt. De pijn kan je dag al met al flink in z’n greep nemen. Maagpijn is niet fijn om mee rond te lopen. Liefst wil je er natuurlijk van af. Lees daarom verder.

Verschil tussen buikpijn en maagpijnWat is maagpijn? Verschil tussen buikpijn en maagpijn.

Maagpijn en buikpijn zijn niet hetzelfde. Buikpijn is een verzamelnaam voor diverse maagklachten en darmklachten. In de buik bevinden zich namelijk meerdere organen als maag en darmen die allemaal afzonderlijke klachten en pijn kunnen veroorzaken. De maag ligt hoog in de buik. Oftewel, pijn die boven in de buik worden ervaren zijn te benoemen als maagpijn. Daarmee is maagpijn veel specifieker en beperkt zich ook tot de maagstreek.

Wat kan de oorzaak zijn van je maagpijn?

Wat de oorzaak van maagpijn is verschilt van persoon tot persoon. Wel kunnen er een aantal duidelijke oorzaken worden aangewezen. De maag is een belangrijke factor in onze spijsvertering. Na je mond en slokdarm bereikt het eten en drinken de maag. Mocht je te snel, te koud, te pittig of te warm eten of drinken dan kan dit de maagpijn veroorzaken. In dit geval verstoort ons eetpatroon (wat of hoe we eten) de spijsvertering.

Een andere oorzaak kan zijn een ontsteking in de maag of darmen of een bijwerking van een geneesmiddel.
Maagpijn kan zó sterk zijn, dat het moeilijk wordt ergens anders aan te denken, waardoor je er ook spanning en stress door krijgt. Dit terwijl juist emoties, spanning en stress de achtergrond kunnen zijn van je maagpijn. Je kunt dus in een negatieve spiraal belanden.

Wil je meer weten over maagpijn? Lees hier verder

 

Wat te doen bij maagpijn?

Maagpijn is erg vervelend, en het is logisch dat je er snel van af wilt. Wat kun je dan doen tegen maagpijn? Het voorkomen van maagpijn zit met name in het eetpatroon aangezien de maag een zeer belangrijke rol vervult in de spijsvertering. Let dus op met wat en hoe je eet.
Maar eenmaal belast met maagpijn heb je hier natuurlijk niets aan. Het natuurlijk geneesmiddel dat effectief verlichting kan brengen bij maagpijn, als gevolg van spijsverteringsproblemen, is Iberogast. Iberogast kun je zonder recept krijgen bij drogisterij en apotheek. Het gebruik is makkelijk. Los 20 druppels op in water of vruchtensap en neem 3x per dag in. Probeer het, want het kan je in veel gevallen helpen door verlichting te brengen.