Heb je last van buikpijn?

Heb je last van buikpijn? | Iberogast

Last van pijn in de buik?

Buikpijn is erg vervelend. Zeker als je er zoveel last van hebt dat het je dagelijkse activiteiten beïnvloedt. Veel mensen hebben af en toe last van hun buik. Het is soms moeilijk te zeggen waar het vandaan komt. Last van pijn in de buik kan veel oorzaken hebben en de klachten verschillen natuurlijk per persoon. Maar wat is het precies? Buikpijn kan vanuit verschillende plekken komen, de maag of darmen of allebei tegelijk.

Het verschil tussen maagklachten en darmklachten

Als men pijn in de buik heeft wordt dit vaak “in de volksmond” buikpijn genoemd. Een diagnose stellen kan soms moeilijk zijn. Als de pijn uit de onderkant van je borstkas komt, is het meestal een maagklacht. Zit de pijn een stuk lager, spreekt men over darmklachten. Allebei erg vervelend, maar het hoeft niet iets ernstigs te zijn. Klachten kunnen van lichte pijn tot hevige krampen uiteenlopen.

Verschillende klachten bij buikpijn

Klachten bij buikpijn

Er zijn verschillende klachten of indicaties bij buikpijn. De meest voorkomende zijn:

  • Maagkrampen
  • Darmkrampen
  • Maagpijn
  • Vol gevoel
  • Misselijkheid
  • Maagzuur
  • Prikkelbare maag en darmen

Oorzaken van buikpijn

Pijn in de buik kan verschillende oorzaken hebben. Het verschilt natuurlijk per persoon. Maar we hebben een lijst van een aantal zaken opgesteld die een rol in de klachten zouden kunnen spelen.

Voeding:

een gezonde, gevarieerde en gebalanceerde voeding is belangrijk. Door te veel, pittig, vettig, warm of koud eten kun je je maag of darmen van streek maken. Je spijsvertering kan gevoelig zijn voor bepaalde producten of ingrediënten. De maag en/of darmen kunnen hier dan slecht op reageren. Maagzuur, krampen of misselijkheid zijn vaak het gevolg hiervan. Wil je er meer over weten? Bekijk de onderstaande artikelen.

Emoties:

je hersenen en lichaam zijn nauw verbonden en reageren op elkaar. Een verstoorde gemoedstoestand kan je spijsvertering ook negatief beïnvloeden. Door bijvoorbeeld stress, maakt je lichaam extra hormonen aan waardoor het je lichaam ontregelt. Buikpijn kan door stress veroorzaakt worden.

Verstoorde darmen:

heb je vaker last van onrustige of verkrampende darmen? Vele Nederlanders hebben last van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Denk hierbij aan darmklachten en problemen met de ontlasting zonder duidelijke aantoonbare oorzaak. Je bent niet de enige! Het is erg frustrerend maar verlichting van deze klachten zijn mogelijk.

Ontsteking:

het kan ook zijn dat je een ontsteking hebt. Heb je langdurig en onverdraaglijke pijn waardoor je niet meer kunt functioneren? Raadpleeg dan een arts.

Hoe kan je buikpijn verlichten?

Er zijn vele manieren om buikpijn te verlichten. Medicijnen, oma’s tips, voor een effectieve behandeling is Iberogast een goede keus. Iberogast is een geregistreerd natuurlijk geneesmiddel dat uit een unieke combinatie van negen geneeskrachtige kruiden bestaat en klachten als misselijkheid, maagpijn en darmkrampen effectief verlicht. Wetenschappelijk bewezen en verkrijgbaar bij drogist en apotheek zonder recept. Wil je meer weten over Iberogast?