Een opgeblazen gevoel | Iberogast®

Last van een opgeblazen gevoel? | Iberogast

Last van een opgeblazen gevoel?

Heb je last van een opgeblazen gevoel? Lees in dit artikel meer over de oorzaken en hoe je er van af komt. Het is voor velen een bekende klacht die wordt gekenmerkt door een opgezette buik, opgezwollen buik, overtollige lucht, winderigheid en een vol gevoel. Iberogast helpt je natuurlijk graag om jouw klachten te verlichten.

Oorzaken van een opgeblazen gevoel

Een opgeblazen gevoel kan verschillende oorzaken hebben. Over het algemeen zijn deze gerelateerd aan je maag of darmen, waarbij overtollige lucht in de maag of darmen meestal de boosdoener is. Er zijn veel invloeden die een rol kunnen spelen waarbij er overtollige lucht in de maag of darmen komt. Te snel eten (veel lucht inslikken), een allergie (slechte vertering van bepaalde voeding), bepaalde producten (die veel lucht of koolstofdioxide bevatten) of een niet goed functionerende spijsvertering veroorzaken de klachten. Een opgeblazen gevoel is meestal onschuldig, maar kan desondanks heel vervelend zijn.

Lees verder voor onze tips!

Tips om een opgeblazen gevoel te voorkomen

Iberogast geeft graag enkele tips om een opgeblazen gevoel te voorkomen:

Vermijd zuivelproducten
In melk zit lactose. Lactose is een suiker die in de melk van zoogdieren voor komt. En de meeste zuivelproducten zijn van dierlijke melk gemaakt. Lactose-intolerantie houdt in dat je overgevoelig bent voor lactose. Het is geen ernstige aandoening en ook niet iets dat voor ernstige complicaties zorgt. Mocht je dit ervaren, dan is het wel verstandig om je zuivelinname te beperken. Wanneer lactose namelijk niet of niet volledig kan verteren, kan dit tot spijsverteringsklachten leiden in maag of darmen. De daadwerkelijke beperking van de zuivelinname om de klachten te voorkomen verschilt van persoon tot persoon. Alternatieven als sojamelk en lactosevrije producten zijn ook een mogelijkheid.

Vermijd moeilijk verteerbare voeding
Gas ontstaat meestal door voedsel dat moeilijk verteerbaar is. Je lichaam moet dan meer moeite doen om het te verteren. Grote stukken voedsel nemen meer ruimte in beslag of moeilijk verteerbare voeding zorgt voor vergisting in de dikke darm. Hierdoor kan er meer gas ontstaan en zich ophopen in maag of darmen. Het gevolg is een opgezette buik en opgeblazen gevoel. Moeilijk verteerbare producten zijn onder andere peulvruchten, uien, koolsoorten en fruit.

Vermijd kunstmatige zoetstoffen
Kunstmatige zoetstoffen zijn toevoegingen die voeding zoeter maken. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in “light” producten als een gezonder alternatief. Kunstmatige zoetstoffen hebben echter een laxerend en irriterend effect op je darmen. Het is dus goed om deze stoffen zo min mogelijk in te nemen of te vermijden.

Matig met “Guilty pleasures”
Specerijen, koolzuur, suiker, cafeïne en alcohol zijn allemaal “guilty pleasures”. We weten allemaal dat het onze voeding lekkerder maakt, maar ook dat een te grote hoeveelheid van deze voedingsstoffen niet bevorderlijk is voor onze spijsvertering. Ze kunnen de maag en darmen prikkelen en de spijsvertering verstoren, waardoor een opgeblazen gevoel ontstaat. Het is raadzaam om inname te matigen. Wil je meer weten? Lees meer over voeding en een opgeblazen gevoel.

Een opgeblazen gevoel verhelpen of verlichten

Voor effectieve verlichting van een vol, opgeblazen gevoel kun je met een gerust hart Iberogast gebruiken. Iberogast bevat 9 geneeskrachtige kruiden, waaronder kamillebloem en pepermuntblad.

De voordelen van Iberogast®:

  • Voor meerdere maag-darmklachten, zoals een opgeblazen gevoel, maagpijn en misselijkheid
  • Natuurlijke en effectieve verlichting
  • Meest verkochte product bij maag-darmklachten in Duitsland
  • Gemakkelijk in te nemen, ook voor mensen met slikproblemen