Zo wordt Iberogast gemaakt

Wist je dat voor 50 ml Iberogast ongeveer een hele Iberis Amara plant nodig is?
En dat vanaf de teelt tot aan de productie ongeveer 50 verschillende kwaliteitscontroles worden uitgevoerd?

Medicinal plants cultivation - Iberogast  field

De kracht van 9 geneeskrachtige planten

Iberogast is samengesteld uit een combinatie van negen geneeskrachtige planten (Iberis Amara, Karwijvrucht, Mariadistelvrucht, Engelwortel, Kamillebloem, Citroenmelisseblad, Pepermuntbladeren, Stinkende Gouwekruid en Zoethoutwortel). Het productieproces bestaat uit verschillende stappen van telen tot verpakken. Het productieproces is aan strenge kwaliteitseisen onderworpen.

Telen en oogsten

Voor de productie van Iberogast is er jaarlijks tienduizenden kilogram aan verse planten nodig, waaruit de waardevolle bestanddelen kunnen worden verkregen. Het telen van de planten gebeurt op grote schaal. De Bittere Scheefbloem (Iberis Amara) planten wordt direct na de oogst vers en  in zijn geheel ingevroren. Zo blijven de actieve bestanddelen behouden en kunnen het hele jaar door verse planten gebruikt worden voor de productie van Iberogast.

Verwerking en controle

Voor de productie van Iberogast worden ingevroren verse Bittere Scheefbloemen gebruikt. De overige acht planten worden verwerkt als gedroogde planten. Na een kwaliteitstest worden de individuele plantensoorten apart vermalen en met een extractiemiddel (alcohol en water) gemengd om de ingrediënten te onttrekken.

Kwaliteitscontrole en productie

Na extractie doorlopen alle werkzame bestanddelen van Iberogast een verdere kwaliteitscontrole. De vrijgekomen extracten worden gewogen volgens een schema en gemengd volgens het Iberogast-recept. Hierbij wordt rekening gehouden met de individuele kenmerken van elk extract, want door het mengen is een wederzijdse reactie van de verschillende ingrediënten mogelijk. Na een korte rustperiode vindt de filtratie en een verdere kwaliteitscontrole plaats. Na vrijgave wordt Iberogast verpakt in een volledig automatische vullings- , aftoppings- en verpakkingslijn en vervolgens afgewerkt om verkocht te worden.