Maag en darmklachten

Maagklachten en darmklachten kunnen een vervelende invloed hebben op je dag. Daarom is het fijn dat je deze natuurlijk en effectief kunt verlichten.

Je spijsvertering

Wist je dat je maag in 70 jaar ongeveer 50.000 liter vloeistof en 30.000 kilogram voedsel verwerkt? Het maag- darmstelsel zorgt voor onze spijsvertering. Het verwerkt ons eten en drinken en onttrekt hieraan de noodzakelijke voedingsstoffen. Zo blijven we fit en gezond.

Je spijsvertering is een complex proces waarbij klieren, spieren en zenuwen nauw samenwerken. Helaas gaat in dat proces soms wat mis waardoor maag- en darmklachten kunnen ontstaan.

Verkramping of overactiviteit

Verkramping of overactiviteit van de spieren in de maag kan ertoe leiden dat voedsel de maag moeilijk binnenkomt of er onvoldoende ruimte is voor het voedsel. Hierdoor wordt het voedsel onvoldoende gemengd met spijsverteringssappen, wat de vertering en het transport naar de darmen bemoeilijkt.

Inactief of verslapt

Als de spieren in je maag juist te ontspannen of verslapt zijn, wordt het voedsel niet goed verder gebracht naar de darmen. Het voedsel blijft lang in de maag waardoor er een drukkend gevoel ontstaat. Bovenin de maag sluit een verslapte sluitspier (sfincter) de maag niet goed af waardoor de voedselbrij en het maagzuur terug kunnen vloeien de slokdarm in, dit heet brandend maagzuur.

Oorzaken maag- darmklachten

De oorzaken zijn al net zo divers als de klachten. Factoren als erfelijkheid, stress, te vet, te veel of pittig eten, het drinken van alcohol of cafeïne-houdende dranken, gehaast of onregelmatig eten en bijvoorbeeld antibiotica kunnen van invloed zijn op het functioneren van het maag- darmstelsel met mogelijke maag- en darmklachten tot gevolg. Daarnaast verschilt de intensiteit van de klacht per persoon.

Iberogast helpt

Iberogast normaliseert de maag-darmpassage, waardoor maag- en darmklachten natuurlijk en effectief worden verlicht. Het kruidengeneesmiddel kent weinig bijwerkingen bij gebruik volgens bijsluiter.

Meer weten over maag- en darmklachten, zoals misselijkheid, krampen of een opgeblazen gevoel?