Iberogast

Informatie over Iberogast en tips


Geschiedenis van Iberogast

Het genezen met medicinale planten is zo oud als de weg naar Rome. Door ontwikkelingen op het gebied van medicijnen is de geneeskrachtige plant binnen de reguliere geneeskunde steeds meer naar de achtergrond verschoven. Een Duits familiebedrijf onderzocht in de jaren ‘50 de werking van verschillende medicinale planten toonden aan dat 9 kruiden bewezen effect had op de verlichting van meerdere maag- en darmklachten.

Zo wordt Iberogast gemaakt

Wist je dat er jaarlijks tienduizenden kilo’s geneeskrachtige planten nodig zijn om Iberogast te maken? Alleen al van de Iberis Amara 30.000 kilogram. Elke plant wordt met zorg geteeld, geoogst en verwerkt.

Iberogast onderzoekt

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft weleens last van maag- en darmklachten. Uit recent onderzoek blijkt dat veel van de klachten in combinatie voorkomen. Bijvoorbeeld misselijkheid in combinatie met een opgeblazen gevoel én maag- en darmkrampen.

Tips voor een gezonde maag

Gezond eten, voedzaam eten, niet te vet eten. We weten wel wat goed voor ons is. Maar wist je dat er naast een goede voeding ook andere zaken belangrijk zijn voor een gezonde maag en darmen? Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.