Iberogast

Geneeskracht uit de natuur

Iberogast

Geneeskracht uit de natuur

Vertrouwde Iberogast, nu verkrijgbaar in een nieuwe verpakking. Iberogast gebruikt de kracht van 9 kruiden om natuurlijk en effectief verschillende maag- en darmklachten te verlichten:

Iberogast

Hoe werkt Iberogast?

Het maag- darmstelsel zorgt voor onze spijsvertering. Het verwerkt ons eten en drinken en onttrekt daaraan de noodzakelijke voedingsstoffen. Hierdoor blijven we fit en gezond. Je maag verwerkt in 70 jaar ongeveer 50.000 liter vloeistof en 30.000 kilogram voedsel. Dat is veel werk!

De spijsvertering

De spijsvertering begint met het verplaatsen van het voedsel van je mond via je slokdarm naar je maag. Eenmaal in de maag aangekomen voorkomt een sluitspier (de sfincter) dat je maaginhoud terugstroomt naar je slokdarm. Als het voedsel in je maag zit, rekt je maag uit om ruimte te maken voor maximaal 2 liter onverteerd voedsel. Dit onverteerde voedsel wordt in de maag vermengd met spijsverteringssappen.

Maag-darmstelsel

Maagspieren mengen, malen en kneden de voedselbrij en transporteren deze naar je maagholte en vervolgens via het maagportier naar je darmen. In je darmen worden voedingstoffen aan deze brij onttrokken. Er blijft daarna alleen een restproduct over dat als ontlasting je lichaam verlaat.

Iberogast normaliseert de maag- darmpassage

De maag- darmpassage is de weg die je eten en drinken door je maag en darmen aflegt: van je slokdarm tot aan je stoelgang. Laboratoriumstudies laten zien dat Iberogast de motiliteit – de beweging en intensiteit van de maag- en darmspieren - kan reguleren en daarmee de darmpassage kan stimuleren. Iberogast heeft een positief effect op de verlichting van maagklachten en darmklachten.

Hoe Iberogast werkt

Welke maag- en/of darmklachten heb jij? Lees of Iberogast jou kan helpen.

Een verminderde motiliteit in je maag

De motiliteit van je maag is de (automatische) samentrekking van je maagspieren. Wanneer je maag een verminderde motiliteit heeft spreken we ook wel van hypomotiliteit. Hypo betekent in deze context een tekort. Bij een verminderde motiliteit blijft voedsel te lang in de maag en wordt niet verder getransporteerd.

Een verhoogde motiliteit in je maag

Bij een verhoogde motiliteit zijn de spieren van je maag overactief. Daardoor komt het voedsel niet gemakkelijk je maag in. Het voedsel kan niet gemengd worden met maagzuur om de spijsvertering te beginnen. Het voedsel wordt niet door de maag getransporteerd.