Geschiedenis van Iberogast

Het Duitse familiebedrijf Steigerwald onderzocht en ontwikkelde eind 1950 de combinatie van planten voor Iberogast. Begin 1960 werd de formule geboren, en Iberogast ging in productie. Het produceren werd met de hand gedaan: van de winning van het mengsel, tot het bottelen en verpakken ervan.

Meer dan 55 jaar succesvol!

History of old Iberogast packs in Germany
historisch Iberogast pack 60s

1960

De geboorte van Iberogast

Nadat Iberogast in de jaren ’60 als uitsluitend apotheek product op de Duitse markt was gebracht, werd de productie geprofessionaliseerd en het product bij artsen geïntroduceerd.

historisch Iberogast pack 70s

1970

Productie uitbreiden

In de jaren '70 werkte Iberogast hard aan de effectiviteit van het productieproces om de productie te vergroten, zodat meer mensen baat konden hebben bij de behandeling. Verder werkte Iberogast hard aan de bekendheid van Iberogast onder doktoren.

historisch Iberogast pack 80s

1980

Voor verschillende maag- darmklachten

In 1986 werd een essentieel kenmerk van Iberogast ontdekt, de verschillende effecten van het geneesmiddel op het maag- darmstelsel. Dit maakt Iberogast geschikt voor het gebruik bij verschillende maag- en darmklachten.

historisch Iberogast pack 90s

1990

Combinatiegeneesmiddel

Vanaf het midden van de jaren ’90 werden de verschillende werkingsmechanismen van het combinatiegeneesmiddel Iberogast uitgebreid onderzocht. Sinds 2001 is ook het effect van Iberogast bij maagzuur bekend. Dit houdt in dat Iberogast werkt bij de vermindering van de klachten bij maagzuur.

historisch Iberogast pack from 2010

2010

Van sterk naar sterker

Iberogast bestaat 50 jaar. Sinds augustus 2010 is het in Nederland een geregistreerd geneesmiddel dat uitsluitend bij de apotheek en drogisterij verkocht mag worden, er is geen recept van de huisarts voor nodig. Iberogast kan vanaf een leeftijd van 12 jaar gebruikt worden. Het kruidengeneesmiddel wordt inmiddels in vier continenten verkocht. In Duitsland is Iberogast het  meest verkochte en geliefde producten bij maag- en darmklachten.*


*IMS scanning-data OTC market Germany January 2014, PTA-Imagery-Preis, Sympathischstes Produkt 2008

Iberogast pack today

2013

Bayer verkrijgt Steigerwald

In 2013 koopt Bayer het bedrijf dat Iberogast ontwikkelde: Steigerwald. Iberogast wordt een onderdeel van Bayer's zelfzorgproducten. Iberogast geniet vanaf dan van de wereldwijde expertise in pharmaceuticals. Bovendien wordt Iberogast geproduceerd aan de hand van de hoge kwaliteitsstandaarden die Bayer hanteert voor alle producten.